SONIA HERNÁNDEZ MONTAÑO

Fundadora del projecte Arquitectura Sana, que es remunta a quan era molt petita i ja volia ser arquitecta. Li sembla màgic (i molt poderós) l’imaginar i materialitzar els espais on es desenvolupa la vida.
Quan va finalitzar els seus estudis oficials en la EtsaB, juntament amb l’experiència de treballar un any en l’estudi de Frank Gehry en L.A., va necessitar omplir un gran buit en adonar-se que la visió arquitectura que havia après i treballat fins llavors (estètica + funció) no es corresponia amb la idea que ella tenia.
En 2007 va començar un procés d’aprenentatge de diferents coneixements per camins molt diversos que l’han portat on volia: entendre tots els principis que afecten a la correcta composició d’un espai, a aprendre que la seva configuració global influeix en la vida de qui els habita, i a controlar aquests factors per generar espais que garanteixin salut, felicitat, compromís i vitalitat en els usuaris.

www.arquitecturasana.com

  EVA JORDAN

  Emprendedora, fundadora y CEO de ARQUITIR, arquitecta experta PassivHaus y especializada en proyectos sostenibles.

  Licenciada en la Universidad de Barcelona y con estudio propio desde el año 2004. Ha certificado el primer edificio Passivhaus en CLIMA MEDITERRANÉO en España, con resultados energéticos  de ahorro real  del 76%.  Fue un cambio de paradigma al incorporar la tecnología y la física al proceso de diseño y construcción.

  En la actualidad y con una visión más holística e integrativa, desarrolla proyectos bio-climáticos  con empresas especializadas en bio-construcción, atendiendo a las peticiones de sus clientes para conseguir el máximo confort a un precio razonable.

  Es consciente que la arquitectura no solo tiene que ser eficiente energéticamente sino que tiene que ser social y ecológica para ser SOSTENIBLE. Generar espacios eficientes, saludables y comprometidos con el medio ambiente es el reto que persigue.

  Cree que es necesario recuperar el equilibrio para conseguir bienestar mental, físico y social, partiendo de la base que el ser humano tiene que poder satisfacer sus necesidades sin poner en peligro la satisfacción de necesidades de futuras generaciones.

  www.arquitir.com/

  JOSEP ORIOL MARTÍNEZ BADIA

  Com arquitecte, l’any 1991, va fundar “Estudi d’Arquitectura OMB”, un despatx independent que li ha permès treballar de manera directa i lliure amb els seus clients i s’enorgulleix que entre els seus amics, estiguin els que en el seu moment i com desconeguts, van acudir al seu despatx dipositant en ell la seva confiança.

  Tots aquests anys de professió, han satisfet d’experiència en un despatx que no ha perdut la il·lusió, visió de futur, curiositat, rigor i professionalitat en benefici dels seus clients.

  L’estudi compta amb col·laboradors amb el mateix rang d’implicació que abasten tots i cadascun dels àmbits i necessitats per a la resolució dels projectes.

  “Des de fa uns anys, hem apostat per la construcció d’estructura de fusta i biopasiva que ha aportat un major grau d’eficiència energètica, racionalitat, valor afegit, rapidesa i precisió d’execució i econòmica”.

  “El compromís amb la bioconstrucció i l’eficiència energètica, formen part inherent del plantejament de qualsevol projecte i l’arquitectura final que es pretén, és racional, sincera, respectuosa, coherent i fruit del treball conjunt amb el client.

  Comprovar la satisfacció dels nostres clients, ara amics, és la nostra major alegria personal i professional”.

  www.ombarquitectura.com

  ROSEND PRAT RIBERA

  RPR Arquitectura, estudi format per Rossend Prat Ribera Titulat a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ​​UPC, el 10 de Gener de 1991 i Àlex Vidal Sieiro, Graduat en Arquitectura Tècnica i Edificació a l’Escola Politècnica Superior de Barcelona. UPC 2015 Màster Universitari en Gestió Integral de la Construcció, especialitat en rehabilitació i restauració del patrimoni. La Salle 2016. Màster en Facility BIM Manager UNIR 2019

  Des de 1986, en un vell pis situat a la Plaça del Diamant, BCN, amb uns amics vam començar a combinar estudis amb els primers encàrrecs d’arquitectura. A partir d’aquest moment, al llarg d’aquests 33 anys, s’han succeït una seqüència de treballs, que es poden agrupar en tres grans àrees: ARQUITECTURA, PROMOCIÓ, CONSTRUCCIÓ I DISSENY D’INTERIORS – RETAIL.

  www.rprarquitectura.com

  RGA ARQUITECTES

  RRGA arquitectes és l’evolució natural d’un estudi fundat el 1982. L’àmplia experiència en la redacció de projectes els permet oferir solucions pràctiques, econòmiques i sostenibles a l’hora de construir un nou habitatge.

  Tenen una llarga trajectòria en la construcció amb fusta i han construït diferents habitatges de baix consum energètic, sempre centrats en solucions lògiques i de baix manteniment.

  Aprofitar a l’màxim els recursos naturals, buscar solucions ecològiques, distribucions interiors que redueixen els espais perduts i crear espais confortables són alguns dels criteris bàsics dels seus dissenys.

  El seu estudi està ubicat en una antiga fàbrica tèxtil, on l’arquitectura s’entén com una trajectòria feta a mida, cada nou projecte personalitzat per a cada client i lloc.

  www.rga.cat

  PAU BENACH TUTUSAUS

  Ttítol d’arquitecte a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (1997)
  Màster d’estructures per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (2001)
  Crea Azarq arquitectura s.l.p, un estudi d’arquitectura destinada als concursos d’arquitectura en diferents Àmbits (2003) Participa en projectes de cooperació a Burkina Faso i Etiòpia (2004 a 2007)
  Crea Molokai S.L, per promovent la reforma d’un conjunt de locals destinats a viver d’empreses (2005)
  Crea Pau Benach arquitecta, estudi destinades a l’desarrollo de projectes construïts amb estructura de fusta, Dins el marc d’entendre l’arquitectura des d’un punt de vista més sostenible (2011).

  www.paubenach-arquitectura.com

  JAVIER GARCÍA

  Amb més de 25 anys d’exercici de la professió d’arquitecte, tracta d’aconsellar i orientar als seus clients en la presa de decisions per al procés de creació de la qual serà el seu habitatge amb totes les conseqüències que aquesta tindrà en un futur per a la seva vida i la de la seva família. “Sempre m’he plantejat la professió com un servei social i un procés de creació que ajudi a millorar la vida dels meus clients”.

  La dedicació des de fa 14 anys al disseny de llars amb estructura de fusta, a obert un nou camp de treball més racional i ajustat a l’estalvi de mitjans i recursos energètics que precisa la nostra societat. El poder comprovar com els encàrrecs de noves obres transmeten un valor afegit de respecte pel medi ambient i com les familias agraeixen aquest ben estar que conforma els seus habitatges, fa que el nostre treball reverteixi en noves alegries que repercuteixen en tot el procés creatiu.

  Dins del procés de disseny, els clients participen del disseny dels seus habitatges assessorats fins als seus últims detalls per un assessorament tècnic que farà sospesar les preses de decisions des de les primeres visites a la finca i els primers encaixos del programa familiar, fins a la conclusió de l’obra finalitzada

  MAR EJARQUE

  L'estudi d’arquitectura MJ-60 arquitectura, S.L. va ser creat per l’arquitecta Mª del Mar Ejarque Velázquez, l’any 1997. Des dels seus inicis es va dedicar a la redacció i execució de projectes arquitectònics i a la promoció immobiliària.

  Des de llavors, l’estudi MJ-60 arquitectura, S.L. i sota la direcció i gerència de Mar Ejarque ha ampliat el seu camp d’actuació, dedicant-se a la redacció, adreça, construcció, gestió i assessorament de tot tipus de projectes o treballs relacionats amb l’àmbit de l’Arquitectura, l’edificació, l’urbanisme o el disseny, amb una àmplia i reconeguda trajectòria professional i una llarga experiència en programes residencials.

  La nostra idea d’arquitectura i motivació és crear espais agradables i habitables, integrant el disseny i la modernitat, a la comoditat i funcionalitat. Arquitectura per viure, projectar edificis de gran bellesa estètica aprofitant la llum natural amb tots els seus matisos per aconseguir ambients càlids, amplis i ben relacionats entre si i amb l’exterior, adaptant-nos a les necessitats, gustos i preferències dels nostres clients, i captant l’essència de les seves idees i demandes, perquè al final se senti plenament satisfet amb l’obra acabada.

  www.mj-60.com/

  • MARÇAL BONADONA BERDALA

  MARÇAL BONADONA BERDALA

  Tinc la sort d’haver estudiat allò amb el que vaig somiar de petit i dedicar-me professionalment a l’arquitectura. Pensar, dissenyar i projectar habitatges i altres espais habitables, seguir el seu procés de construcció i rebre el feedback dels propietaris.

  Vaig estudiar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Tant a la universitat com en els anys posteriors he col·laborat en diferents estudis, aprenent moltíssim dels arquitectes, companys i socis amb els quals he treballat. En 2014 vaig decidir emprendre un nou projecte professional i aconseguir un major control en els dissenys, situant a les persones en el centre dels projectes i resolent les seves necessitats de qualitat, benestar i confort.

  Actualment desenvolupo la meva activitat a Bilbao i Girona, disposant d’un equip de col·laboradors que permet adaptar-me a les exigències de cada projecte.

  BIOCLIMATEAM

  En l’any 2008 vàrem imaginar una empresa que traslladés tots els criteris i tecnologies de sostenibilitat i salut ambiental que ja s’estaven aplicant en la construcció de grans edificis al món del petit habitatge i els petits locals.
  Els beneficis de construir o reformar un habitatge familiar sota aquests criteris són evidents: estalvis energètics (i econòmics) rellevants, espais molt més sans i protegits i un impacte mediambiental de l’obra molt menor.
  Bioclimateam és un equip de professionals i industrials organitzats entorn del concepte de la Construcció Sostenible.
  Xavier Calm lidera aquest equip i els projectes que es duen a terme, és economista, gestor energètic i emprenedor amb formació en Bioconstrucció, així com expert en la gestió d’obres sostenibles.
  Incorporant des de l’inici del projecte aquest enfocament s’aconsegueixen habitatges eficients en l’ús de recursos, saludables per a les famílies que viuen en elles i amb un interiorisme cuidat que transforma els espais en llars amb benestar i confort en tots els sentits.
  Les sinergies i afinitat amb la visió de House Habitat han estat evidents des del primer projecte en el qual col·laborem junts i no han fet més que créixer.

  PRAXIS

  Cliver Style és Fundador i director de Praxi, Màster en Arquitectura, Energia i Medi ambient, Certificador i Consultor Passivhaus, WELL AP.

  Praxi Resilient Buildings és una empresa d’enginyeria i consultoria. Ens dediquem a la creació d’edificis saludables i confortables amb un consum energètic gairebé nul.

   

  www.praxis-rb.com

  PHOTOARQUITECTURAL

  Des de sempre l’arquitectura ha cobert una necessitat bàsica de l’home, però igual que tota obra d’art, satisfà l’intel·lecte i les emocions. És obvi per tant, que una fotografia d’arquitectura no pot limitar-se a documentar gràficament el projecte.

  Aquesta és la proposta de Photoarquitectural, on l’admiració per l’arquitectura, la passió per la fotografia, i el perfeccionisme en el detall, es combinen per oferir un reportatge d’alta qualitat tècnica i artística de l’obra arquitectònica.

  A tot això se suma nostra especial feblesa per la construcció ecològica i sostenible. Som un equip de tres persones summament conscienciats amb la cura del nostre entorn i és per això que ens bolquem en cos i ànima en aquests projectes de bioconstrucció, doncs minimitzen en gran manera l’impacte que genera la construcció en el mitjà que ens envolta i ajuden a crear un futur més sostenible.

  www.francjobar.com/

  FILMEASY

  Des de 2010 Filmeasy desenvolupa projectes basant-se en la premisa de que la imatge és, o hauria de ser accessible per a tothom.
  Aquesta filosofia ens ha fet créixer a nivell artístic, tècnic i humà i ens ha permès treballar en tot tipus de projectes.
  Experimentant en formats com el video documental o treballant per agències de publicitat.
  Filmeasy és una productora d’Arnau Vilà i Fran Bacardit.

  TRIODOS BANK

  Triodos Banc promou la construcció sostenible i l’eficiència energètica, perquè incorporant criteris de sostenibilitat en l’habitatge s’etet menys CO2 i s’estalvia energia, reduint l’impacte mediambiental i combatent el canvi climàtic.

  Molts dels nostres clients estan optant per aquest gran banc ètic, ja que les seves condicions a l’hora de concedir una Ecohipoteca contempla els mateixos criteris que nosaltres, que son els de construir de manera eficient, sana i respectuosa amb el medi ambient.