CASA DE FUSTA CASTELLDEFELS

Home / / / CASA DE FUSTA CASTELLDEFELS

CASA DE FUSTA CASTELLDEFELS

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Habitatge amb Certificació Passivhaus. El desafiament consistia a superar els alts requisits d’eficiència energètica que exigeix el Passivhaus Institut d’Alemanya, en clima mediterrani, i en un habitatge situat a pocs metres de la platja. A més de realitzar-ho, com sempre, utilitzant materials naturals respectuosos amb el medi ambient i la salut dels seus habitants. L’habitatge unifamiliar, de 219 m2 distribuïts en dues plantes, disposa de 5 dormitoris dobles (1 suite), dos banys, saló amb llar de foc i menjador-cuina oberta. La seva estructura és de fusta de pi finlandès, procedent de boscos sostenibles. Tot l’aïllament de la casa és amb fibra de fusta i, per reforçar l’envoltant tèrmica en façana, s’ha utilitzat a més un panell de fibra de fusta de 265 kg / m3 de densitat sobre el qual s’ha aplicat un morter de silicat, com acabat final.

Entre les tècniques instal·lades per complir amb l’estàndard Passivhaus destaquen el sistema de ventilació mecànica de doble flux amb recuperador de calor energia entàlpic i l’ocupació d’una font d’energia renovable com l’aerotèrmia per a climatització i aigua calenta sanitària. Pel que fa a les finestres, són de fusta laminada amb doble vidre, warm edge i control solar amb càmera amb gas argó.

La casa està equipada, a més, amb tecnologies de la domòtica per controlar la climatització, la ventilació i les persianes a través de dispositius mòbils connectats a internet. L’habitatge disposa de qualificació “A” – la màxima – en el certificat d’eficiència energètica.