EDIFICI 5 PLANTES BARCELONA (BARRI GRACIA)

Home / / / EDIFICI 5 PLANTES BARCELONA (BARRI GRACIA)

EDIFICI 5 PLANTES BARCELONA (BARRI GRACIA)

Casa Passiva Ecològica Barcelona (Barrio de Gracia)
Edificio más alto de Barcelona con madera

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Edifici amb estructura de fusta de cinc plantes al districte de Gràcia, el més alt d’aquest tipus a Barcelona. Es tracta d’una casa unifamiliar, de 346 metres quadrats construïts, que estarà acabada en el termini de sis mesos.

La innovadora habitatge d’estructura de fusta s’integra a la perfecció al cèntric i popular barri barceloní, optimitzant al màxim l’espai disponible, un solar de 75 metres quadrats entre mitgeres. L’immoble consta de planta baixa, altell, primera planta, segona planta i coberta transitable. Cinc plantes en estructura de fusta complint la Normativa del Codi Tècnic de l’Edificació.

L’edifici disposa de qualificació “A” d’eficiència energètica, que reflecteix el considerable estalvi en energia per escalfar a l’hivern o refrigerar a l’estiu. L’habitatge incorporarà un sistema de renovació d’aire amb recuperador d’energia d’alta eficiència, que permet ventilar la casa sense obrir les finestres; així com aerotermia per a ACS (aigua calenta sanitària).

Com aïllament, reforçant les altes prestacions de la fusta, un dels materials de construcció més aïllants que existeixen, es farà servir cel·lulosa reciclada (insuflada) i fibra de fusta (en panell). A més, sobre el forjat de fusta laminada s’afegirà una capa de autoanivellant amb anhidrita (morter de guix) amb l’objectiu de donar una major inèrcia tèrmica i aïllament acústic en els forjats. Segons els càlculs realitzats, s’estima que la despesa mitjana mensual en calefacció, refrigeració i aigua calenta sigui de 62 euros.

CARACTERÍSTIQUES Y ACABATS