HOUSE HABITAT

SISTEMES CONSTRUCTIUS

A House Habitat fem servir tots els sistemes de construcció en fusta: entramat lleuger (timber frame), panell contralaminat (CLT), elements prefabricats en taller, tronc rodó i pla…

ENTRAMAT LLEUGER (TIMBER FRAME)
Un sistema de Control Numèric d’alta tecnologia permet que els components de l’armadura es lliurin tallats a la mesura exacta, amb encaixos i numerats. Cada component individual de l’armadura apareix en els plànols de muntatge. Aquest sistema permet complir amb totes les exigències tècniques espanyoles del CTE. L’aïllament instal·lat a l’interior de l’estructura omple els buits perfectament, no deixant la possibilitat que hi hagi ponts tèrmics. Amb aquest sistema es pot aconseguir qualsevol acabat exterior i interior. Per a la façana exterior pot triar qualsevol material que desitgi: fusta, maó, ceràmica, pedra natural, morter de calç o un altre material. A les parets interiors també és possible combinar materials diferents amb l’estructura de fusta, el que significa que pot utilitzar fusta, placa de cartó-guix, ceràmica o un altre material. Aquest sistema permet la construcció de cases grans i exigents estructuralment, amb total garantia (fins a 4 altures).
ELEMENTS PREFABRICATS EN TALLER
Els elements incorporen ja l’aïllament en el seu interior, tyvek, acabats de façana, barreres de vapor, llistons d’instal·lacions… Aquest sistema uneix tots els beneficis de l’entramat lleuger amb la rapidesa de muntatge en obra, alhora que permet un molt bon control de qualitat en taller.
PANELL CONTRALAMINAT (CLT)
La fusta contralaminada és un material de construcció de fusta massissa que es fabrica a partir de panells monocapa encolats entrecreuats en tres estrats almenys. Aquesta disposició creuada proporciona un augment considerable de la resistència estàtica i rigidesa. EL CLT (panell contralaminat) es fabrica en fusta estructural C24 assecada al 12% (contralaminat), d’acord amb la normativa tècnica europea per a evitar l’aparició de fongs i insectes, en qualitats industrial o vista (totes dues cares polides). La fusta contralaminada obre possibilitats completament noves pel que fa a la transmissió de càrregues. Les càrregues no sols es poden transmetre en una direcció, sinó que es poden transmetre en qualsevol direcció conferint-li als panells una estabilitat de la qual no disposen les bigues laminades. El sistema constructiu de fusta contralaminada ofereix una gran llibertat de disseny, sense costos elevats i amb un termini d’execució molt reduït. Es poden dissenyar estructures amb grans llums, lliures de pilars, vols i ràfecs de dimensions gairebé il·limitades.
TRONC
Si t’agrada la idea de construir la teva casa en tecnologia de tronc massís o laminat, veuràs que tindràs dues possibilitats per triar la forma del tronc: tronc rodó i tronc rectangular (també anomenat pla). L’elecció d’una o altra determinarà l’aspecte de la teva casa, però no la seva funcionalitat. Estructuralment són molt semblants, tenen les mateixes qualitats termo-acústiques, proporcionen aquesta originalitat i autenticitat de la construcció en tronc massís i compleixen amb els paràmetres de la normativa mediambiental de la Unió Europea. La nostra tecnologia ens permet dissenyar cases adaptades a les exigències de cada client, podent triar entre 13 gruixos i dissenys diferents. La característica més tradicional d’un edifici de tronc de fusta són les seves unions en angle, que sobresurten a les cantonades, i que li donen aquest aspecte únic. S’han tingut molt en compte els requisits especials del tronc per a la construcció moderna, per tant, tots els nostres models poden construir-se amb angles rectes o angles especials (si és necessari). La versatilitat dels troncs com a material de construcció també permet l’arquitectura moderna i el disseny.