COL.LABORADORS

SONIA HERNÁNDEZ MONTAÑO

F

undadora del projecte Arquitectura Sana, que es remunta a quan era molt petita i ja volia ser arquitecta. Li sembla màgic (i molt poderós) l’imaginar i materialitzar els espais on es desenvolupa la vida.
Quan va finalitzar els seus estudis oficials en la EtsaB, juntament amb l’experiència de treballar un any en l’estudi de Frank Gehry en L.A., va necessitar omplir un gran buit en adonar-se que la visió arquitectura que havia après i treballat fins llavors (estètica + funció) no es corresponia amb la idea que ella tenia.
En 2007 va començar un procés d’aprenentatge de diferents coneixements per camins molt diversos que l’han portat on volia: entendre tots els principis que afecten a la correcta composició d’un espai, a aprendre que la seva configuració global influeix en la vida de qui els habita, i a controlar aquests factors per generar espais que garanteixin salut, felicitat, compromís i vitalitat en els usuaris.

MAR EJARQUE

L'

estudi d’arquitectura MJ-60 arquitectura, S.L. va ser creat per l’arquitecta Mª del Mar Ejarque Velázquez, l’any 1997. Des dels seus inicis es va dedicar a la redacció i execució de projectes arquitectònics i a la promoció immobiliària.

Des de llavors, l’estudi MJ-60 arquitectura, S.L. i sota la direcció i gerència de Mar Ejarque ha ampliat el seu camp d’actuació, dedicant-se a la redacció, adreça, construcció, gestió i assessorament de tot tipus de projectes o treballs relacionats amb l’àmbit de l’Arquitectura, l’edificació, l’urbanisme o el disseny, amb una àmplia i reconeguda trajectòria professional i una llarga experiència en programes residencials.

La nostra idea d’arquitectura i motivació és crear espais agradables i habitables, integrant el disseny i la modernitat, a la comoditat i funcionalitat. Arquitectura per viure, projectar edificis de gran bellesa estètica aprofitant la llum natural amb tots els seus matisos per aconseguir ambients càlids, amplis i ben relacionats entre si i amb l’exterior, adaptant-nos a les necessitats, gustos i preferències dels nostres clients, i captant l’essència de les seves idees i demandes, perquè al final se senti plenament satisfet amb l’obra acabada.

COL.LABORADORS
COL.LABORADORS

JAVIER GARCIA

A

mb més de 25 anys d’exercici de la professió d’arquitecte, tracta d’aconsellar i orientar als seus clients en la presa de decisions per al procés de creació de la qual serà el seu habitatge amb totes les conseqüències que aquesta tindrà en un futur per a la seva vida i la de la seva família. “Sempre m’he plantejat la professió com un servei social i un procés de creació que ajudi a millorar la vida dels meus clients”.

La dedicació des de fa 14 anys al disseny de llars amb estructura de fusta, a obert un nou camp de treball més racional i ajustat a l’estalvi de mitjans i recursos energètics que precisa la nostra societat. El poder comprovar com els encàrrecs de noves obres transmeten un valor afegit de respecte pel medi ambient i com les familias agraeixen aquest ben estar que conforma els seus habitatges, fa que el nostre treball reverteixi en noves alegries que repercuteixen en tot el procés creatiu.

Dins del procés de disseny, els clients participen del disseny dels seus habitatges assessorats fins als seus últims detalls per un assessorament tècnic que farà sospesar les preses de decisions des de les primeres visites a la finca i els primers encaixos del programa familiar, fins a la conclusió de l’obra finalitzada

OLIVER STYLE

C

o-fundador de Progetic, consultor energètic i Projectista Passivhaus certificat. Mentre cursava un Màster en Arquitectura i Energies Renovables es va inspirar amb les possibilitats que ofereixen les cases passives, el disseny bio-climátic i la bio-construcció. Sovint els nostres habitatges són espais incòmodess que consumeixen una gran quantitat d’energia: la meva missió és col·laborar en el disseny i construcció de cases preparades per al segle XXI, que consumeixen molt poca energia a l’hivern i que es mantenen còmodes i fresques a l’estiu.

ProGETIC és una enginyeria especialitzada en el disseny i certificació de cases passives i edificis d’energia gairebé nul·la. El nostre equip inclou un Projectista Passivhaus certificat, una tècnica d’Execució d’Obra Passivhaus certificada,i un Enginyer d’Instal·lacions expert en sistemes d’energies renovables d’alta eficiència energètica. Treballem per trobar les solucions que millor s’adapten a les necessitats i pressupost dels nostres clients, contribuint a la creació d’edificis còmodes, saludables, i amb un consum energètic mínim.

COL.LABORADORS

PHOTOARQUITECTURAL

D

es de sempre l’arquitectura ha cobert una necessitat bàsica de l’home, però igual que tota obra d’art, satisfà l’intel·lecte i les emocions. És obvi per tant, que una fotografia d’arquitectura no pot limitar-se a documentar gràficament el projecte.

Aquesta és la proposta de Photoarquitectural, on l’admiració per l’arquitectura, la passió per la fotografia, i el perfeccionisme en el detall, es combinen per oferir un reportatge d’alta qualitat tècnica i artística de l’obra arquitectònica.

A tot això se suma nostra especial feblesa per la construcció ecològica i sostenible. Som un equip de tres persones summament conscienciats amb la cura del nostre entorn i és per això que ens bolquem en cos i ànima en aquests projectes de bioconstrucció, doncs minimitzen en gran manera l’impacte que genera la construcció en el mitjà que ens envolta i ajuden a crear un futur més sostenible.

TRIODOS BANK

Triodos Banc promou la construcció sostenible i l’eficiència energètica, perquè incorporant criteris de sostenibilitat en l’habitatge s’etet menys CO2 i s’estalvia energia, reduint l’impacte mediambiental i combatent el canvi climàtic.

Molts dels nostres clients estan optant per aquest gran banc ètic, ja que les seves condicions a l’hora de concedir una Ecohipoteca contempla els mateixos criteris que nosaltres, que son els de construir de manera eficient, sana i respectuosa amb el medi ambient.

ALBERT GASOL – JORDI MESTRICH

Fundadors d’espairoux arquitectura, dirigeixen un equip multidisciplinari que cerca la qualitat en cada aspecte, des del disseny global fins als detalls finals. L’arquitectura que ofereixen és sensible a la cultura i entorn local, conscienciada amb l’eficiència energètica i el medi ambient. Combinen nous conceptes de l’arquitectura contemporània sense perdre de vista els valors històrics, cercant l’excel·lència en el disseny però també en el control econòmic i executiu.

Albert Gasol és arquitecte amb un postgrau en Interiorisme i Rehabilitació, i un curs en Bioconstrucció.

Jordi Mestrich és arquitecte amb un postgrau en Project Management i un postgrau en Community Management.

MARÇAL BONADONA BERDALA

Tinc la sort d’haver estudiat allò amb el que vaig somiar de petit i dedicar-me professionalment a l’arquitectura. Pensar, dissenyar i projectar habitatges i altres espais habitables, seguir el seu procés de construcció i rebre el feedback dels propietaris.

Vaig estudiar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Tant a la universitat com en els anys posteriors he col·laborat en diferents estudis, aprenent moltíssim dels arquitectes, companys i socis amb els quals he treballat. En 2014 vaig decidir emprendre un nou projecte professional i aconseguir un major control en els dissenys, situant a les persones en el centre dels projectes i resolent les seves necessitats de qualitat, benestar i confort.

Actualment desenvolupo la meva activitat a Bilbao i Girona, disposant d’un equip de col·laboradors que permet adaptar-me a les exigències de cada projecte.

  • MARÇAL BONADONA BERDALA

BIOCLIMATEAM

En l’any 2008 vàrem imaginar una empresa que traslladés tots els criteris i tecnologies desostenibilitat i salut ambiental que ja s’estaven utilitzant per la construcció de grans edificis al mon de l’habitatge, els locals comercials i les oficines.

Els beneficis de construir o reformar un habitatge familiar sota aquests criteris eren evidents: els estalvis energètics (i econòmics a mig i llarg termini) son molt rellevants, l’habitatge passa a ser un espai molt més sa i protegit i l’impacte mediambiental de l’obra es menor.

La resposta va arribar en forma de Bioclimateam, un equip de professionals i industrials (Team) que s’organitza al voltant del concepte de Construcció Bioclimàtica. Lidera aquesta visió y aquest equip Xavier Calm, economista, emprenedor amb amplia formació i experiència en bioconstrucció i expert en la gestió d’obres sostenibles.

Andrea Lorenzetti es el nostre director tècnic i cap d’obres, es llicenciat en arquitectura amb un postgrau en construcció natural i de baix cost, amb experiència a Espanya, Itàlia i diversos països d’Asia, Àfrica i Orient mitjà.

El resultat: habitatges molt més eficients amb un valor afegit immediat i que perdura a lo llarg dels anys, més saludables per les famílies que hi viuen i amb un interiorisme molt cuidat.

Les sinèrgies i afinitats amb House Habitat varen ser evidents des de el primer projecte en el que vàrem col∙laborar junts i no han fet més que créixer.

FILMEASY

Des de 2010 Filmeasy desenvolupa projectes basant-se en la premisa de que la imatge és, o hauria de ser accessible per a tothom.
Aquesta filosofia ens ha fet créixer a nivell artístic, tècnic i humà i ens ha permès treballar en tot tipus de projectes.
Experimentant en formats com el video documental o treballant per agències de publicitat.
Filmeasy és una productora d’Arnau Vilà i Fran Bacardit.